Префектурата на Кавала е една от най-организираните в страната, с необикновени туристически атракции, подходящи както за зимни, така и за летни ваканции. Живописните селища, космополитната столица ,природните места, историческите забележителности и гостоприемните местни жители ще ви очароват. Територията на  Кавала принадлежи към географския участък на Македония и е заобиколена от Драма на север, Ксанти на изток, Серес на запад, и заливите Стримонкиос и  Кавала на юг. В Кавала има 136.000 местни жители.
Кавала, столицата и пристанището на едноименната префектура, са особено живописни  със силно изразен източен характер. Средновековната крепост, старото тютюнево хранилище, градското хале, градската библиотека, градския музей, турската сграда "Imaret", мостът "Kamara", кварталите "Panagia" и стария град, църквите "Panagia " и "Agios Panteleimonas", мъжките манастири "Agios Syllas" и пясъчните дюни в региона "Aspri Ammos" са някои от забележителностите на многообещаващия град Кавала.
  Докато се разхождате из красивата област, ще минете през  Елефтерополи едно красиво селце,  Керамоти  рибарско селце,  Лутра Елефтерон, изолирано крайбрежно селце и Неа Ираклица- космополитен туристически курорт с внушителен плаж. Освен това, крайбрежните селища  Неа Кавали и  Неа Перамос, както и селцето Хрисополиса са удивителни места. Обаче, най-интересната забележителност на префектурата е историческата и археологична част на  Филипи с археологичния музей, а да не говорим за величествената планина Paggeo, място впечатляващо със своята природа, подсигурено с туристически убежища и ски център. Възползвайте се от възможността да опознаете територията на Кавала и да се полюбувате на всяка нейна природна, историческа и археологическа забележителност.